MI IS AZ A MYKOLÁRIUM ?

 

 

Az újjáépített, tetőtérrel bővített régi parasztház három kényelmes, fürdőszobás vendégszobát kínál.
Az ötven négyzetméteres nagyterem, mely egyben galéria is, helyet adhat konferenciák, rendezvények, találkozók megszervezésére, de művésztelepek, zenei táborok, olvasótáborok megtartására is alkalmas.  Az emeleti könyvtárteremben, szemináriumokat, jóga kurzusokat lehet tartani. Az udvarban lehetőség van bográcsozásra, szalonnasütésre.

 

Az érdeklődők bekapcsolódhatnak az Alapítvány évtizedek-óta működő programjaiba.
A Mykolárium lesz a bázishelye a Hetedhét Ipolyon innen és túl… című rendezvénysorozatnak és az Ipoly Szabadegyetemnek.  A vendégeknek kulturális túrákat ajánlunk a környék műemlékeinek, művészeti értékeinek megtekintésére, de erdei sétákra, túrázásra, horgászásra is lehetőség van a környéken.

 

SZÁLLÁSHELY

FÖLDSZINT - APARTMAN
Akadálymentes, kétágyas, fürdőszobás szoba, hozzátartozó társalgóval,
ahol kihúzhatós rekamién még két személy elhelyezhető.
Négy fő esetén 3000 Ft/éj/fő
Három, vagy annál kevesebb személy esetén 4000 Ft/fő/éj
Gyermekkedvezmény 10 éves korig 50 %-os
 
 
A földszint utcai frontján ÖTVEN NÉGYZETMÉTERES NAGYTEREM, GALÉRIA, mely konferenciák, tanfolyamok, rendezvények befogadására alkalmas, de műteremként, próbaterenként is használható. Mellette két vendég WC áll a programok résztvevőinek rendelkezésére.
Bérleti díj: 20.000 Ft/nap
NÉZZEN KÖRÜL
SZOBÁINKBAN!
A négy napraforgós falusi vendégház belső tere.
 NAGYTEREM
LÉPCSŐ
TÁRSALGÓ
SZOBA
LÉPCSŐ
TORNÁC
FÜRDŐ
+WC
MOSDÓ
KONYHA
ÉTKEZŐ
MOSÓ-
KONYHA
TETŐTÉR, LÉPCSŐN MEGKÖZELÍTHETŐ
1. Kétágyas, fürdőszobás szoba
4000 Ft/fő/éjGyermekkedvezmény 10 éves korig 50%-os
 
2. Kétágyas, fürdőszobás szoba.
4000 Ft/fő/éjGyermekkedvezmény 10 éves korig 50%-os
NÉZZEN KÖRÜL
SZOBÁINKBAN!
A négy napraforgós falusi vendégház belső tere.
LÉPCSŐ
KAZÁN
FÜRDŐ
+WC
SZOBA
RAKTÁR
SZOBA
SZOBA
FÜRDŐ
+WC
LÉPCSŐHÁZ
 NAGYTEREM
Felszerelt konyha, ebédlő, teraszok állnak a vendégek rendelkezésére.
 
Vendégeink részére kulturális programokat szervezünk a környék műemlékeinek, kulturális értékeinek a megismertetésére: Vámosmikola, Nagybörzsöny, Perőcsény, Kemence, Szob, Márianosztra, Zebegény.
 
A festői fekvésű Vámosmikola nagy múltú Ipoly-menti község. Megközelíthető tömegközlekedési eszközökkel Budapesttől Szobig vonattal, onnan helyközi autóbusszal. Autóval Budapesttől a 2-es úton Vácig, a 12-es úton Szobig a Duna mellett, onnan tovább a festői Ipoly völgyben.
 
A kerékpáros megközelítés is nagy élményt nyújt. Budapestről indulva az útvonal jobbára a Duna mellett halad, így gyakran élvezhetjük a folyam látványát, betekinthetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába. A kerékpárút többször érinti a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét, ahol számos természeti látnivalóban gyönyörködhetünk. A természeti értékeken túl figyelmet érdemelnek a terület kulturális és történelmi emlékei is, így például Vácott a vármaradványok, a barokk templomok, a "Memento Mori" kriptakiállítás, Verőcén a Gorka, Zebegényben a Szőnyi István Emlékmúzeum, Szobon a Börzsöny Múzeum. Szobtól az Ipoly mellett, vadregényes tájakon érkezik a túrázó Vámosmikolára.

 

FOGLALÁS

Szobafoglalás a mykolarium@gmail.com e-mail címen
legalább három nappal a tervezett érkezés előtt.
Telefon: Köpöczi Rózsa +36 20 259 0250